Συνταγές με… λαχταριστά τυριά!
ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ
1 κιλό αλεύρι
αλάτι
6 κρόκους αυγών
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 κ. σούπας χυμό λεμονιού
λίγο γάλα
1 ‘/2 κιλό μυζήθρα γλυκιά
λίγο τριμμένο δυόσμο
αλεύρι για το φύλλο
σπορέλαιο για το τηγάνι
Σε μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με λίγο αλάτι, 2 κροκούς αυγών, το ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού. Ανακατεύετε το μείγμα καλά και προσθέτετε σιγά-σιγά λίγο γάλα, μέχρι η ζύμη να είναι αρκετά εύπλαστη. Την αφήνετε στην άκρη για ½ ώρα περίπου. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε τη μυζήθρα λειωμένη με ένα πιρούνι, με τους υπόλοιπους κροκούς και το δυόσμο. Το μείγμα αυτό της γέμισης πρέπει να είναι αρκετά στεγνό. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη σε 5 φύλλα. Τα κόβετε σε στρογγυλά κομμάτια, χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή ένα μικρό μπολ. Βάζετε σε κάθε ένα από τους δίσκους αυτούς 1 κουταλιά από τη γέμιση και διπλώνετε τη ζύμη, ώστε να δημιουργηθεί ένα μισοφέγγαρο. Σε τηγάνι, όπου έχετε βάλει να κάψει αρκετό σπορέλαιο, βάζετε τα πιτάκια να τηγανιστούν και από τις δυο πλευρές. Όταν ροδίσουν, τα βγάζετε και τα σερβίρετε ζεστά ή κρύα.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Τα πιτάκια σερβίρονται σκέτα ή με ζάχαρη ή με μέλι.
Μερίδες 10-12